Over ons en de reis

Hoooooi,

Wij zijn Joey & Sofie. Een paar maanden geleden hebben wij besloten om samen wat van de wereld te gaan zien, voordat we hier door allerlei verplichtingen niet meer toe in staat zijn. Waar de een (Soof) al een aantal jaar een vaste baan heeft, is de ander (Djo) net afgestudeerd. Dit was echter hét moment om voor onszelf te kiezen en het avontuur samen aan te gaan. Eind augustus 2018 zullen wij samen het vliegtuig instappen richting Azië.

Maar hoe ontstaat nou het idee om alles in Nederland achter te laten en samen wat van de wereld te zien? Joey had altijd al graag een lange reis willen maken, dit kwam er door de studie echter niet van. In 2016 heeft Joey een backpackreis van vier weken naar Thailand gemaakt en vanaf dat moment was hij verkocht aan de Aziatische cultuur, natuur, temperatuur maar bovenal het eten. Sofie daarentegen heeft nog nooit een backpackreis gemaakt, maar is wel op Bali geweest. En ook voor Sofie was de keuze voor Azië snel gemaakt.

Het idee begon bij een brainstormsessie over een zomervakantie naar Vietnam. We hadden allebei goede verhalen gehoord over dit land en het leek ons een mooi idee om hier een maand naartoe te gaan. Echter begon al gauw het idee te leven dat we langer met elkaar weg wilde gaan voordat het niet meer kon. Het tweede idee was een reis van drie maanden door Azië. Echter kwam Soof toen met de, in de ogen van Joey, briljante opmerking: “Maar dan zeg ik m’n baan op voor drie maanden, dat vind ik eigenlijk wel zonde.” Vanaf dat moment kregen we samen het idee om voor een half jaar weg te gaan. We zijn nog nooit langer dan twee nachtjes weggeweest samen, zijn (nog) nooit samen op vakantie gegaan en hebben nooit samen in een vliegtuig gezeten. Zijn wij gek dat we dan samen zo een reis plannen?

We vroegen onszelf wel af hoe onze families hierop zouden reageren. Dit was een vraag die wij onszelf eigenlijk niet hoefde te stellen. Tuurlijk is het een raar idee dat wij straks een half jaar lang onze families niet gaan zien. Maar wij weten ook dat wij na onze reis nog heel erg veel mooie momenten samen kunnen ervaren.

Hierna begonnen wij met het globaal plannen van onze reis. Waar willen we allebei heen? Welke plaatsen of bezienswaardigheden willen we hoe dan ook bezoeken? Wat is de meest logische route? Waar hebben we wanneer de grootste kans op goed weer? Op basis van dit soort vragen hebben we een globale route opgesteld die ons door Thailand, Maleisië, Indonesië, Laos, Cambodja, Vietnam en de Filipijnen voert.

Via deze website willen wij jullie op de hoogte houden van al onze avonturen door middel van het posten van blogs, foto’s en filmpjes. Wij zouden het heel erg leuk vinden als jullie ons volgen en natuurlijk mogen jullie altijd een reactie achterlaten op onze site.

Lieeeefs,

Djo en Soof.