Puerto Princessa – Port Barton – El Nido – Coron

Van Cebu vlogen we naar het eiland Palawan, waar de laatste twee weken van onze reis hebben doorgebracht. We zijn begonnen in de stad Puerto Princessa, waar we een open gevangenis hebben bezocht. De meeste zitten er vanwege een moord of drugshandel/gebruik en zijn na goed gedrag in de zwaarbeveiligde gevangenis van Manilla overgeplaatst naar deze gevangenis zonder muren. Je hebt drie afdelingen, minimum, medium en maximum. Waarvan alleen de maximum 24/7 zit opgesloten, de rest van de gevangenen kunnen in contact komen met toeristen en werken op het land van de gevangenis. Wij hebben gesproken met een aantal gevangen uit de medium afdeling die erg open waren en hun verhaal aan ons hebben verteld. Het verhaal wat ons het meest aansprak was van een jongen die een politieagent had vermoord met een dienstwapen, nadat deze agent zijn broertje had vermoord tijdens een aanhouding voor het scooter rijden zonder helm. Het bleek een corrupte politieagent te zijn die geld wilde wat deze jongens niet konden betalen, waardoor de hele sfeer omsloeg. Bijna al deze jongens hebben nog familie wonen in Manila, maar door de slechte omstandigheden daar wil geen van deze jongens ooit nog terugkeren als ze vrij gelaten worden. Als je met de gevangenen zit te kletsen krijg je bijna nog een soort van sympathie voor ze, terwijl het natuurlijk hartstikke fout is wat ze hebben gedaan.

Van Puerto Princessa zijn we met de minivan doorgegaan naar Port Barton, een heerlijk klein plaatsje aan het strand. Hier hebben we een tourtje gedaan waarbij we langs allemaal mooie stranden gingen en door onze duikbril genoten hebben van de schildpadden en het mooie koraal. De andere dag hebben we een wandeling van een uur gemaakt om bij een supermooi strandje uit te komen waar we de gehele dag lekker in de zon gelegen hebben.
 

In El Nido, onze volgende bestemming, hebben we ook veel in de zon gelegen. De eerste dag gingen we naar drie verschillende strandjes waarbij we vooral het tweede strandje echt supermooi vonden. Hier had je ook leuke tentjes om te lunchen. Bij het laatste strandje was een zipline waarbij je op een hoogte van 40 meter boven de zee kon ‘vliegen’. Echt supertof om gedaan te hebben met zo’n fantastisch uitzicht. De laatste dag in El Nido zijn we wederom naar het leukste strandje gegaan waarbij we ons weer hebben getrakteerd op een heerlijke smoothiebowl.

Vanuit El Nido zijn we doorgereisd naar Coron, onze laatste bestemming in de Filipijnen. Coron staat bekend om het mooie water en de vele kleine eilandjes die voor de kust liggen. We hadden een tourtje geboekt waarbij we naar zeven mooie plekken zouden gaan. Helaas viel dit tourtje een beetje tegen omdat het super toeristisch was en de lunch was ook niet echt superlekker. Gelukkig was het heerlijk weer en hebben we wel lekker kunnen snorkelen en in de zon kunnen zitten.

Morgen vliegen we naar Dubai waar Scott en Gaby (broertje en zusje van Djo) met een koud drankje op ons zitten te wachten in de lobby van het hotel. Nog een paar daagjes genieten in Dubai en dan zit ons avontuur er echt op. We kijken er naar uit om weer met onze familie te kunnen knuffelen en om dit fantastische avontuur te kunnen delen.

Liefsssssssssss

P.S. Onderstaand de bewegende beelden van Cambodja en de Filipijnen!

One Reply to “Puerto Princessa – Port Barton – El Nido – Coron”

  1. Wat een geweldige reis! Stiekem zijn we wel jaloers dat wij de Filippijnen nog niet hebben kunnen zien, ziet er echt uit als een paradijs! We zijn in elk geval blij dat we jullie hebben leren kennen, echt een toptijd gehad met jullie! Tot over een paar maandjes in Nederland! ♥

Reacties zijn gesloten.