Hué

Met de trein zijn we in 12 uur afgereisd van Tam Coc naar Hué. De treinreis viel best mee en ging sneller voorbij dan verwacht. Met behulp van Spotify, Netflix, de e-reader, het mooie uitzicht en elkaar hebben we ons best vermaakt.

Hué is de voormalige hoofdstad van Vietnam en hier zijn nog veel bouwwerken uit het oude keizerrijk te bezoeken. Echter zijn er ook veel plekken in de Vietnam oorlog plat gebombardeerd. We hebben een bezoek gebracht aan het oude paleis van de keizer. Hier kon je op heel veel archieffoto’s goed zien hoe de keizers in hun tijd hebben geleefd. Mooi om dit te aanschouwen. Echter was het bouwwerk niet zo heel mooi doordat alleen de buitenmuren en een aantal kleine gangen nog overeind staan. Vanaf de buitenkant lijkt het paleis op het van der Valk hotel bij Breukelen hahah. Daarnaast hebben we een verlaten waterpark bezocht, iets waar Hué bij toeristen bekend om staat. Hier zijn een aantal glijbanen en een grote draak te vinden die al geruime tijd niet meer gebruikt worden. Dit geeft het gehele decor een lugubere aanblik. Leuk om dit gezien te hebben. Echter is het wel behoorlijk corrupt, om dit waterpark te kunnen zien hebben we een mannetje moeten betalen die daar in de buurt rondliep. Hij gaf namelijk aan dat we er niet in mochten en dat het dicht was, tot dat we wat geld lieten zien. Met geld is alles mogelijk haha.  Het paleis en dit verlaten waterpark hebben we op de scooter bezocht. Tijdens deze tochtjes kwamen we af en toe op kruispunten terecht waar het verkeer van zes kanten aan komt scheuren en waar er dus geen regels zijn. Alles gaat kriskras door elkaar heen. Goed opletten dus! We hebben het er zonder kleerscheuren vanaf gebracht. Dat dit soort kruispunten gevaarlijk zijn ondervonden we de dag erna toen we wat rond liepen in de stad. Een scooter lag onder de voorwielen van een auto, dit moet een aardige klap geweest zijn.

Morgen reizen we door naar onze volgende bestemming in Vietnam. Dit gaan we doen achterop de motor over onder andere de Hai Van Pass, dit schijnt een hele mooie kustweg te zijn. We zijn heel erg benieuwd.

Voor nu rest ons niets anders dan jullie hele fijne kerstdagen te wensen. Geniet ervan met al jullie geliefden en laat het eten en de drank lekker smaken. Wij trakteren ons op tweede kerstdag ook op een luxe etentje haha!

Kus van ons.