Hanoi – Halong Bay – Tam Coc

Bij aankomst in Vietnam bleek de weerapp er niet heel veel naast te zitten: het was koud en het regende hard. Hanoi is een chaotische stad met “Old Quarter” als het hart van de stad. Ons hotel zat middenin Old Quarter, een wijk vol met kleine straatjes en kruispunten waar het recht van de sterkste geldt. Niet alleen het weer was wennen voor ons, maar ook het oversteken. Van alle kanten kwamen scooters, auto’s en bussen aangereden die niet echt aan de kant gaan maar alleen keihard toeteren om te laten weten dat ze eraan komen. Af en toe kwam Soof angstig voorbij rennen hahaha.

In Hanoi zijn er niet echt veel bezienswaardigheden. Rond lopen door de stad is het leukste wat je kan doen en dan zie je echt genoeg mooie en interessante dingen. In Vietnam zijn de Franse invloeden nog goed zichtbaar. Wij kwamen hierachter doordat we een broodtentje tegenkwamen met heerlijke baguette. In Hanoi loopt een treinspoor midden door de woonwijk heen, wanneer de trein eraan komt worden langs het spoor snel alle eetkraampjes, terrasjes en winkeltjes aan de kant geschoven. Dit was een mooie ervaring.

In Hanoi hadden we een trip geregeld naar Halong Bay. Een baai vol met kalkstenen rotsen die recht uit het water omhoog komen. Tijdens deze tocht stond er een kajak tour op de planning en zagen we in de bomen op de rotsen langur’s. Deze dieren lijken op apen terwijl het skelet meer naar de mens toe neigt. Volgens de gids leven er nog maar 63 langur’s in het wild op dat eiland. Voor de gids was het pas de tweede keer dat die de langur’s gezien heeft, een hele bijzondere ervaring dus. We hebben een nachtje op een cruise schip geslapen tussen deze kalkstenen rotsen, echt een prachtige ervaring. Toen het donker werd konden we vanaf de boot vissen op inktvissen. Dit was leuk om te doen, echter is er niks gevangen hahah. De volgende ochtend maakte we nog een korte fietstour over het eiland om te zien hoe de mensen hier leven, behoorlijk primitief dus.

Na Halong Bay reisde we af richting het zuidelijker gelegen plaatsje Tam Coc. Tam Coc ligt in de province Ninh Binh, wat ook wel het “Halong Bay op land” genoemd wordt. Ook hier zijn er talloze kalkstenen rotsformaties die recht omhoog steken. In Tam Coc is het leukst om heerlijk rond te fietsen door het Vietnamese platteland. Tijdens deze fietstochten kwamen we langs hele mooie plekken, fantastische uitzichten en prachtige riviertjes. Verder is Tam Coc bekend door een boottour. Deze boottour vaart langs en onder de kalkstenen rotsformaties door waarbij je heerlijk tot rust komt.

Morgen reizen we met de trein, in 12 uur (Ja, reizen is niet altijd leuk), af naar Hué om nieuwe ervaringen op te doen in dit prachtige land.

Liefs Djo en Soof

3 Replies to “Hanoi – Halong Bay – Tam Coc”

 1. Hoi Soof en Djo, wat een reisverslagen allemaal, teveel indrukken om op te noemen.
  Het is heel gewoon geworden een mailtje van jullie te krijgen en dan te lezen wat jullie allemaal hebben meegemaakt. Errug leuk!! Soof, ik verwacht wel een wekelijkse mail met je bezigheden als je weer thuis bent hoor. Kan niet meer zonder hahaha. Veel plezier samen en alvast fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar, waar jullie ook mogen zijn! Dikke kus XX

 2. Erg vet weer!!

 3. Hallo Toppers, geweldige verslagen van jullie , leuk om te lezen !
  jullie doen het top, lekker veel zien , indrukken opdoen en genieten.
  Moet ik al een crowdfounding-actie opstarten ?Haha of redden jullie het zo wel ?
  Alvast ( ook daar in Azië ) fijne dagen en voor later een gezond en
  enthousiast 2019 toegewenst.
  Senior.

Reacties zijn gesloten.