Singapore – Bintan met (schoon)ouders

Op het vliegveld van Singapore was het een mooi weerzien met de ouders van Joey. Toen Djo z’n vader ons zag, sprong die op en begon te zwaaien. Volgens ons was die blij om ons te zien hahah, en mama natuurlijk ook. Wij vonden het ook heerlijk om na 3 maanden weer familie te zien en te knuffelen.

In Singapore hadden we een redelijk luxe hotel vlakbij de rivier die door Singapore heen stroomt. Aan beide kanten van de rivier zijn tal van leuke restaurantjes. De eerste avond liepen we bij toeval gelijk die kant op en konden we heerlijk genieten van een etentje aan het water. De volgende morgen als echte toeristen de hop on – hop off bus gepakt om zodoende al veel van Singapore te kunnen zien. Allereerst reden we door Little India en de Arabische wijk, een wereld van verschil met het moderne en Westerse in de stad zelf. Vervolgens uitgestapt bij Marina Bay Sands Hotel, dit is hét hotel in Singapore. Aangrenzend aan het hotel is een superdeluxe Shoppingmall waar zelfs gondels doorheen varen. Hier heeft Djo een horloge gekregen voor zijn afstuderen en hebben Soof en mama de Michael Kors winkel geplunderd hahah. Daarna nog naar Sentosa Island gegaan. Dit is een schiereiland wat compleet aangelegd is met een pretpark, stranden, aquarium etc. ’s Avonds weer heerlijk gegeten aan de rivier.

De volgende ochtend wederom met de hop on – hop off bus vertrokken. Nu richting Botanic Gardens, een aangelegd park met veel verschillende soorten planten en bomen. Heerlijk rustgevend om hier een tijdje doorheen te wandelen. Vanaf hier de bus gepakt naar de terminal om met een bootje (die nog maar net kon varen) de oversteek te maken naar Pulau Ubin, een klein ongerept eilandje op 10 minuutjes varen van Singapore. Hier hebben we vier mountainbikes gehuurd om al fietsend het eiland te verkennen. Dit was echter meer op en af dan verwacht en dus behoorlijk zweten. Tevens een mooie wandeling gemaakt aan de oevers van de kust. Wat een prachtige natuur met veel dieren. Op de terugweg op de fiets hoorde Djo en z’n vader opeens een hele harde gil van Soof en mama, even dachten ze aan een valpartij van de dames. Het bleek iets anders te zijn, Soof en mama hoorde een harde knal uit de bosjes komen. Djo draaide hierop om om te kijken wat het dan was. Bleken er apen hoog boven in de boom te zitten die met kokosnoten aan het spelen waren. Wat een fantastisch gezicht. Mama had vlak daarvoor nog gezegd: “als ik aapjes zie is mijn dag helemaal goed.”!!

De laatste volle dag in Singapore een bezoek gebracht aan Chinatown, wat in vergelijking met andere Chinatowns in grote Aziatische steden behoorlijk tegenviel. Vervolgens weer naar het Marina Bay Sands Hotel gegaan om naar het observatiedek op het dak van het hotel te gaan. Wat een fantastisch uitzicht heb je hier over de stad. Vlak naast het hotel ligt ook nog een aangelegd park waar een lichtshow te zien was, waarbij je op de grond moet liggen voor het mooiste zicht. Papa en mama hadden geluk want het was een retro-fever lichtshow met muziek uit de jaren 70 en 80.
De laatste ochtend in Singapore genoten van het zwembad op ons eigen hoteldak om vervolgens met de boot te vertrekken naar Bintan, een Indonesisch eiland op een uurtje varen vanaf Singapore.

Op Bintan zaten we op een vakantiepark met een groot zwembad, verschillende restaurantjes, mooie stranden en een bowlingbaan haha. Hier hebben we vier dagen lang weinig anders gedaan dan bij het zwembad gehangen, boekjes gelezen, gezwommen, lekker gepraat en gelachen. Uiteraard s’avonds met de nodige alcoholische versnaperingen en spelletjes. Twee avonden hebben we de bowling onveilig gemaakt. Soof was behoorlijk slecht met bowlen, wat volgens haar lag aan de kwaliteit van de baan. “De baan loopt scheef af” was haar excuus hahaha.

Na heerlijke relaxte dagen was het alweer tijd om afscheid te nemen na acht dagen. Een emotioneel afscheid op het vliegveld van Singapore waarbij Djo z’n ouders terugvlogen naar Amsterdam en wij onze reis vervolgen in Thailand.

Liefs Djo en Soof

One Reply to “Singapore – Bintan met (schoon)ouders”

  1. Hoi Joey / Soof ,
    zojuist de het filmverslag bekeken , kan zomaar een Oscar worden !!
    Blijf genieten !
    Gr. Senior

Reacties zijn gesloten.