Nusa eilanden – Sanur

Vanuit Ubud zijn we met de minibus en boot naar Nusa Lembongan gegaan, een klein eilandje naast Bali. Op Nusa Lembongan hebben we vooral genoten van de mooie stranden en van de infinity pools bij Dream beach en Sandy Bay. De zee zelf is best ruig om in te zwemmen dus bij veel stranden hebben ze een strandtentje met infinity pool. Toen zijn we naar Nusa Ceningan verhuisd waar we bij ons verblijf een eigen infinity pool hadden met uitzicht op zee.

Hier hebben we ook nog een snorkeltour gedaan. Helaas niet de manta’s gespot die daar normaal gesproken veel zitten, maar wel mooi koraal, tonijn en heel veel andere leuke visjes. Al heeft Soof hier iets minder van genoten omdat ze al heel snel zeeziek werd op het bootje en bijna de vissen zelf zou gaan voeren, gelukkig is het goed afgelopen haha.
’s Avonds naar een tentje gegaan waarbij je fantastisch uitzicht hebt op de zon die onder gaat, waarbij Djo opeens een groep dolfijnen had gespot. Dat was toch wel eventjes genieten om dolfijnen in het wild te spotten.

Naast dit heerlijk relaxte leven hebben we het één nacht wat minder relaxed gehad. Waarbij we rond 01.30 uur wakker werden geschud door een kleine aardbeving en vervolgens gigantische regen en onweersbuien hebben gehad. Gelukkig was al snel alles weer rustig en de bevolking zelf doet net alsof er niks gebeurd is, dus ook wij hebben de volgende dag gewoon weer genoten van het lekkere zonnetje. Helaas na de aardbeving nog wel 4 keer stroomuitval gehad op heel het eiland en is het telkens maar afwachten hoelang het gaat duren voordat je weer stroom hebt.

De laatste dag een scooter gehuurd waarbij je heel makkelijk beide eilanden rond kan touren, waarbij we nog naar wat andere stranden zijn gereden en naar Devil’s tear. Dit is een punt waarbij de golven hard tegen de rotsen kletsen wat een mooi beeld geeft. Dit was ook zeker waar, alleen we zagen niet alleen gigantische golven maar ook gigantisch veel chinezen. Het was zo toeristisch dat we elkaar aankeken een glimp van de golven hebben genomen en weer snel zijn vertrokken haha.

Al met al wel echt super leuke eilanden met veel mooie stranden waarbij je echt een vakantiegevoel hebt.

Vervolgens weer terug gegaan naar Sanur, waar we de laatste dagen van Bali hebben doorgebracht en onszelf nog even lekker hebben verwend met een massage, pedicure en de kapper. Fris en fruitig om morgen naar onze volgende bestemming te gaan, wat gelijk ook wel een hele bijzondere is. Morgen vertrekken we naar Singapore waar Djo zijn ouders ook zullen zijn. We kunnen niet wachten om die weer een dikke knuffel te kunnen geven en elkaar weer te zien. Na 3 maanden reizen missen we onze familie toch zeker wel, maar gelukkig kunnen we over 3 maanden de rest van de familie weer een dikke knuffel geven.

Indonesië zullen we zeker weten gaan missen, de bevolking, het heerlijke eten en de mooie natuur. Al onze mooie herinneringen hebben we hieronder een filmpje gezet, zodat jullie ook een beetje mee kunnen genieten.

Liefs Djo & Soof

4 Replies to “Nusa eilanden – Sanur”

 1. Wauw 😍😍 wat een mooie beelden en verhalen. En ik kan niet wachten om jullie weer te knuffelen.
  Goede reis naar Singapore en veel plezier met die broer en schoonzus van mij. Mis jullie 😘😘😘😘

 2. Wau Djo en Soof, Jullie reis in een notendop. Prachtig om Jullie zo te zien genieten en stralen. En de natuur daar is echt iets onwaarschijnlijk moois. Ik krijg nog meer zin om te gaan. Ik mis jullie op de zondagen. Maar genieten jullie van het weerzien met je ouders Joëy en ik kijk al uit naar jullie volgende verslag. 😘
  Lieve groet van Ellen

 3. Geweldige verhalen en foto’s . Dat is echt genieten !
  Zeker ook weer de komende week, heel uitzonderlijk allemaal .
  dus……veel plezier daar.
  Gr. Senior

 4. Wat fijn om jullie verslagen te lezen. Lieve groetjes van oma Riet

Reacties zijn gesloten.