Ubud

Van Kuta zijn wij doorgegaan naar het plaatsje Ubud op Bali. De eerste volle dag hebben we een tourtje gedaan die ons eerst heeft meegenomen naar een koffieplantage. Hier hebben we allerlei soorten koffie en thee mogen proeven met een fantastisch uitzicht. Vervolgens hebben ze ons meegenomen naar een viewpoint waarbij je uitkijkt op de vulkaan Kintamani. Hier kregen we een lekker ontbijtje, de bananenpannenkoek :). Daarna doorgereden naar de top om vervolgens downhill te mountainbiken door de rijstvelden en de mooie omgeving. Eigenlijk kon je het niet echt mountainbiken noemen, want we hebben niet veel hoeven trappen haha. Maar daardoor konden we wel uitgebreid om ons heen kijken en genieten. Onderweg kwamen we zelfs nog een ceremonie tegen, dat was erg indrukwekkend om te zien. Een hele stoet mensen die allemaal gekleed zijn en muziek maken. Afsluitend kregen een we een lunch bij de gids thuis.

Omdat downhill Djo iets te makkelijk af ging heeft hij zichzelf uitgedaagd om met een racefiets de Kintamani te beklimmen. Een klim van 30 KM lang met een gemiddelde hellingsgraad van 4,5%. Na tweeënhalve maand geen fiets aangeraakt te hebben was dit op zijn zachtst gezegd pittig te noemen. De gids kwam tijdens een tussenstop met de beste omschrijving van wat ik die dag aan het doen was: “Maybe your legs are not that good after this long time of no cycling, but your spirit is my friend.” Hij probeerde dus eigenlijk alleen maar te zeggen dat het doorbijten was en als het niet met sterke benen gaat dan maar met heel veel doorzettingsvermogen. Uiteindelijk de top bereikt en na een colaatje met mooi uitzicht volle bak naar beneden gedenderd. Dat is weer het leuke aan klimmen met de fiets, alles wat je omhoog fietst mag je daarna naar beneden. De gids is overigens twee maanden geleden “Wegkampioen van Bali 2018” geworden…

Nadat Djo weer helemaal bijgekomen was van zijn fietservaring zijn we de volgende dag we de Campuhan Ridge Walk gaan doen, dit is een wandeling door de mooie natuur waarbij je aan het einde allerlei restaurantjes hebt waarbij je uitkijkt op de rijstvelden. Kon Djo mooi zijn verzuurde benen van de dag ervoor eruit lopen hahah.

Van het drukke toeristische Ubud zijn we vertrokken naar een rustiger eilandje naast Bali, Nusa Lembongan. Maar daar later meer over..

2 Replies to “Ubud”

  1. Weer een mooi reisverslag. Wat hebben jullie al veel mogen zien en ervaren. 😍

  2. Leuk om jullie belevenissen weer te lezen! Wat een mooie reis xxx

Reacties zijn gesloten.