Sanur – Kuta

Na een korte vlucht vanuit Makassar kwamen we aan op Bali. Op het vliegveld was het een gedoe om onze Grab-chauffeur te vinden maar uiteindelijk kwamen we aan in het plaatsje Sanur. Dit is een bekend toeristisch stadje op Bali, iets wat wij na Makassar wel heel even lekker vonden. Even niet op de foto, even niet tegen iedereen gedag zeggen en eten gewoon makkelijk in het Engels bestellen. Sanur was onze uitvalsbasis voor het verlengen van ons visum, ons visum voor Indonesië was namelijk maar voor 30 dagen. Op internet lazen we een aantal horrorverhalen over het verlengen van het visum dus we waren voorbereid op het ergste. Om het visum te verlengen moet je drie keer naar het immigratiekantoor. De eerste keer om formulieren te verkrijgen, deze moet je dan ter plekke invullen en weer inleveren. Hierna moet je weer wachten tot je omgeroepen wordt om een bewijs te verkrijgen met hierop de data voor de volgende 2 afspraken. Dit is niet heel erg efficiënt maar in ons geval duurde het gelukkig maar een uurtje of 3. Dit in tegenstelling tot de 7 tot 10 uur die we lazen op het internet. Ook de volgende twee afspraken vielen alles mee en daardoor hebben we nog heerlijk kunnen genieten van het lekkere weer en het luie vakantieleven in Sanur.

In Sanur wonen ook kennissen van Soof. Hun huis was precies tegenover ons verblijf. Toen we ze gingen bezoeken kregen we een warm welkom met een heerlijk glas melk en broodje(s) kroket. Na al dat Aziatische voedsel is dat wel echt even genieten. Ook namen de kennissen ons mee naar een heerlijk restaurant aan het strand waar Djo heeft genoten van een heerlijke biefstuk en Soof vooral van haar eerste wijntje in Azië.

Na onze dagen in Sanur zijn we naar Kuta gegaan waar we het Nederlandse stelletje, Dennis en Janet, weer zagen. Dennis was deze dag jarig en dit hebben we s’avonds gevierd in Skygarden waar je van 17:00 uur tot 21:00 uur onbeperkt kan eten en drinken. We hebben hier een heerlijke avond gehad met heel veel gezelligheid, alcoholische versnaperingen en het loeren naar rare typetjes.

Kuta staat bekend om het surfen en dit hebben wij dan ook gedaan. We hadden drie lessen waarin we de basisvaardigheden van het surfen hebben geleerd. Tijdens de 1e les zei onze instructeur al dat we de volgende dag de ‘big green waves’ mochten pakken. Dit is ons dan ook allebei gelukt, natuurlijk zijn we ook allebei hard gevallen haha.

Na vier dagen in Kuta was het tijd om echt afscheid te nemen van Dennis en Janet. Zij zijn naar Australië gevlogen en wij vervolgen onze trip door Azië.

X Djo en Soof

2 Replies to “Sanur – Kuta”

  1. Wat super gaaf dat surfen, Rob was jaloers! En wat staan jullie professioneel op de plank.
    Nu begrijp ik best dat van de 1000 x eraf vallen niet echt foto’s zijn gemaakt, maar alleen van die ‘ene’ goeie keer hahaha ,) Wat een heerlijke reis maken jullie toch en wat maken jullie veel mee, van rust tot druk, van relaxen tot sportiviteiten. Leuk om jullie verhalen te lezen. Ben altijd blij als ik weer een mailtje van jullie krijg en uiteraard ook van de persoonlijke appjes veer ik op. Heel veel plezier en genieten. Ik wacht wel weer in het koude Hoorn (al is het vandaag ongekend warm) op jullie nieuwe verslag. XXXX

  2. We missen jullie nu al! Geniet nog van de rest van jullie reis! 😘

Reacties zijn gesloten.