Makassar

Nadat we net op tijd in het vliegtuig zaten hadden we een snelle vlucht naar Makassar. Makassar is niet heel erg bekend bij toeristen, dit merkte we veel gedurende ons verblijf hier. Voor ons was Makassar een tussenstop om een voetbalwedstrijd te bekijken van een oud-teamgenoot (Marc Klok) van Djo die profvoetballer is bij PSM Makassar.

Marc nodigde ons uit om een training te bekijken. Toen we aankwamen bij het stadion konden we bijna niet geloven dat dit stadion de thuisbasis is van de nummer 1 van Indonesië. Een vervallen stadion waarbij alleen de hoofdtribune zitplaatsen heeft. Na de training stonden we op de tribune nog even te praten met Marc en hij vertelde ons dat de sfeer tijdens een wedstrijd niet te vergelijken is met de sfeer in Nederlandse stadions en dat wanneer het stadion gevuld is met toeschouwers het er ‘best goed’ uitziet. Niets was minder waar, wat een fantastische sfeer hing er rondom en tijdens de wedstrijd. We wisten niet wat we meemaakten met gezang, dans en vlaggen/spandoeken. Het was 1 grote (maar zeer mooie) chaos. PSM Makassar speelde als nummer 1 tegen de nummer 2, Persib Bandung, en in de 80e minuut maakte PSM het enige doelpunt van de wedstrijd. Het stadion ontplofte, iedereen ging compleet uit zijn/haar dak. Na afloop was er nog een andere attractie: in het stadion waren namelijk 6 blanken, 4 stonden op het veld en 2 (wij dus) zaten op de tribune. Ons halve vak wilde een foto met ons hahaha. We leken zelf wel supersterren, een hele aparte ervaring. Een dag na de wedstrijd kwam Marc zijn wedstrijdshirt naar ons hotel brengen als aandenken aan deze wedstrijd.

We hebben in Makassar ook nog iets minder leuks meegemaakt. Na een diner hadden we het goede idee om het dessert in een ander tentje te halen. Soof had hier tijdens het voorbij lopen een lekker taartje in de vitrine zien liggen. Wij vol goede moed naar het tentje toe en allebei een taartje besteld. Soof had een red velvet cake, na de eerste hap zei ze al dat die wat gek smaakte. Na het halve taartje kwam ze erachter dat de onderkant aan het schimmelen was, GAD-VER-DAMME. Dit werd door het tentje heel goed opgelost, we kregen twee andere taartjes. Uiteraard geen red velvet cake meer…

Vanmiddag vliegen we richting Bali.

Toedeloe.

One Reply to “Makassar”

  1. Zelfs als je voor Mobipoint je “stinkende “ best doet , krijg never zo,n shirt HaHa

Reacties zijn gesloten.