Borneo

Na Langkawi pakte we het vliegtuig naar onze laatste bestemming in Maleisië, Kuching op Maleisisch Borneo. Kuching staat bekend om de verschillende nationale parken waar je veel wilde dieren kunt spotten. Op onze eerste ochtend gingen we gelijk naar Semenggoh Wildlife Centre. We hadden het idee om met de bus te gaan, echter was deze net vertrokken en de volgende bus zou pas anderhalf uur later komen. Als we hierop zouden wachten kwamen we te laat voor het voederritueel. Toen we op zoek waren naar een andere mogelijkheid stopte er een auto met een local erin die vroeg waar we heen moesten. Toen we het vertelde bood die ons aan om ons te brengen, want hij moest (toevallig?) ook daar in de buurt zijn. Uiteindelijk de gok genomen. Een goede gok, want hij zette ons netjes af bij de entree van het park. Het enige wat hij nog wel wilde was een selfie met de twee knappe Hollanders. In het Semenggoh Wildlife Centre leven 26 orang oetans die om wat voor reden dan ook een beetje hulp nodig hebben. Ze leven in principe in het wild maar kunnen twee keer per dag naar een bepaalde plek in de jungle komen om eten te pakken. Wij hebben vier orang oetans gezien, wat een machtige beesten.

Naast het Semenggoh Wildlife Centre hebben wij gekozen voor een cruise naar een ander gedeelte op Borneo. Deze cruise nam ons mee naar de mangrove waar krokodillen, dolfijnen en verschillende soorten apen leven. Helaas hebben wij geen dolfijnen gezien maar wel een krokodil bij daglicht en verschillende krokodillenogen toen het donker was. Ook komen hier vuurvliegjes voor, vliegjes die niet groter zijn dan een mug maar een lichtgevend hoofdje hebben. Toen het donker begon te worden sprong Soof opeens op en zei: Ik zie een vuurvlieg! Dit bleek echter het lasertje van de gids te zijn, hahaha. Gelukkig hebben we ze later wel echt gezien, heel bijzonder.

Vanavond vliegen we naar Jakarta, waar ons avontuur in Indonesië zal starten.

Liefs Djo en Soof

 

5 Replies to “Borneo”

 1. Marty 💞 zegt:

  WoW wat een gaaf filmpje. Super leuk gedaan. 😍

 2. Wauw super gaaf om te lezen en te zien! Genieten! 🥂

 3. Super gaaf! 👌🏼 Veel plezier in Indonesië XX

 4. Wat een geweldige samenvatting van Borneo! Echt heel mooi gemaakt zo.
  Jullie genieten enorm he, steeds van die blije gezichten. Goeie vlucht naar Indonesie.
  Ben benieuwd wat jullie daar gaan meemaken!! Dikke kus XX

 5. Wat een mooie film van jullie reis in Bormeo!
  Veel plezier in Indonesië xx

Reacties zijn gesloten.