Kuala Lumpur – Melaka – Kuala Lumpur

Na een korte vlucht van 1,5 uur landde wij in Kuala Lumpur. Gelijk de stad in gedoken om te kijken wat er allemaal te beleven valt. Na een kleine wandeltocht van 2 KM kwamen we aan bij de Petronas Twin Towers, je kan wel merken dat dat een toeristische trekpleister is. Er stonden zelfs mensen in de bosjes om de ‘perfecte’ foto te maken. Vervolgens keken we onze ogen uit in de KLCC Shopping Mall, alle merken zijn er te vinden. Maleisië schijnt bekend te staan om het lekkere eten, toch moest Soof daar de eerste avond nog eventjes aan wennen. Letterlijk alle botjes zaten nog in de kip.

De volgende dagen enorm veel gelopen om zoveel mogelijk te kunnen zien in Kuala Lumpur, van China Town naar allerlei marktjes en niet te vergeten de shopping mall met de achtbaan. Toch vonden wij het bowlen daar net iets interessanter, helaas was Djo net ietsjes pietjes beter (scheelde niet veel). De Masjid Jamek Mosque was een de mooiste dingen die we in Kuala Lumpur gezien hebben. Uiteraard mochten wij als Westerlingen niet zomaar de Moskee in, dus kreeg Soof een mooie lange paarse jurk aan die alles bedekte en Djo een lange rok.

Onze laatste avond in Kuala Lumpur afgesloten bij de Petronas Twin Towers met de fonteinenshow. Ondanks dat het onwijs toeristisch is vonden we het allebei toch erg leuk om gezien te hebben.

Vervolgens zijn we doorgereisd naar Melaka, een plaatsje zo’n 2 uurtjes van Kuala Lumpur. Onze eerste indruk was gelijk: dit lijkt net Volendam. Eigenlijk waren we na het bekijken van Jonkers Street en de bekende Melaka Straits Mosque tijdens zonsondergang er wel over uit dat we hier uitgekeken waren.

Noodgedwongen zijn we in een heel luxe hotel terecht gekomen in Kuala Lumpur, omdat alle accomodaties in de omliggende plaatsen vol zaten. Heerlijk genoten van het zwembad met het fantastische uitzicht over de stad, van de stortdouche, van de wasmachine en zelfs twee keer gebruik gemaakt van de fitness. Helemaal uitgerust voor ons volgende avontuur.

Liefs Djo en Soof

2 Replies to “Kuala Lumpur – Melaka – Kuala Lumpur”

  1. Ziet er nog steeds top uit!!

  2. Leuk om jullie zo te volgen!
    Geniet ervan!!

    Liefs, Tineke

Reacties zijn gesloten.