Koh Tao – Koh Phangan

De laatste twee dagen op Koh Tao deden we rustig aan. We hebben een scootertje gehuurd en zijn hiermee naar verschillende strandjes gereden. Djo wilde nog een keer snorkelen met de kleine haaitjes, helaas had die dit keer minder geluk en heeft die ze niet gezien. Bij Tanote Bay is er een heel groot rotsblok vlak voor de kust waar vanaf gesprongen kan worden. Het opklimmen van de rots is echter al een uitdaging opzich, maar het is Djo gelukt en terwijl hij bezig was met de mentale voorbereiding van het springen zag hij Soof spartelen in het water omdat ze dacht aangevallen te worden door vissen hahaha.

Een dag later vertrokken we met de boot naar het volgende eilandje, Koh Phangan. Hier zaten we op een afgelegen rustig resort met een heerlijk zwembad en ligbedjes die uitkeken over de zee. Je kan wel raden dat we hier weinig tot niets ondernomen hebben. Op een paar scootertochtjes naar verschillende strandjes na. Koh Mae staat bekend als heel mooi strand maar wij vonden het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Wij vonden Haad Son een veel lekkerder strand waar je heerlijk in de schaduw van een palmboom kon liggen en waar je goed kan snorkelen.

Het eten hier is echter superlekker. Via andere blogs op internet hadden we een ontbijttentje gevonden die gerund wordt door een Nederlander, Bubba’s Coffee bar. Dit is een echte aanrader, ook als je niet van koffie houdt haha. Ze hebben heerlijke pancakes als ontbijt (favoriet van Djo) maar Soof der favoriet was yoghurt met granola en vers fruit. We zijn voor het diner een avond naar een foodcourt geweest, iets wat Soof van tevoren niet echt zag zitten. Uiteindelijk hebben we superlekker gegeten voor nog minder geld dan in een restaurantje.

 

Djo heeft hier twee keer gesport. Eerst ging die een paar kilometer hardlopen. Bij terugkomst kon je soep koken van z’n shirt, wat een ongekende hitte. Daarnaast heeft die in de Phangan Arena zijn voetbalkunsten laten zien in een voetbalwedstrijdje met locals.

Ook hier op Koh Phangan hebben we een Nederlands stelletje ontmoet die we zo gek hebben gekregen om meerdere avondjes te spenderen aan het spelen van spelletjes.

X

Djo en Soof

 

 

 

4 Replies to “Koh Tao – Koh Phangan”

 1. Goeie morgen Soof en Djo , het is hier nu 07.51 uur , ik zit op m’n werk aan een bakkie pleur en lees jullie reis verslag !.
  Het klinkt nog steeds jaloursmakend heerlijk , leuk jullie nederlandse spelletjesavonden πŸ‘πŸ».
  Mooie strandjes , lekker eten en de 🌞, fantastisch , ga zo door !.
  Ik ga weer dagje werken als jullie het niet erg vinden 😬.
  Laterrrrrr 😘

 2. Jaloersmakend, geef mij ook zo’n hangmatje onder n palmboom op t strand πŸ˜”
  Leuke Fotoos! πŸ’‹πŸ’‹

 3. Zeker jaloersmakend, wat prachtig om te zien. Zeker leuk met de foto’s erbij. Hebben we in ieder geval een goed beeld erbij. Een goeie reis alvast naar Kuala Lumpur. πŸ’žπŸ˜˜

 4. Zeker jaloersmakend, wat prachtig om te zien. Zeker leuk met de foto’s erbij. Hebben we in ieder geval een goed beeld erbij. Een goeie reis alvast naar Kuala Lumpur. πŸ’žπŸ˜˜

Reacties zijn gesloten.