Over ons en de reisplannen

Hoooooi,

Wij zijn Joey & Sofie. Een paar maanden geleden hebben wij besloten om samen wat van de wereld te gaan zien, voordat we hier door allerlei verplichtingen niet meer toe in staat zijn. Waar de een (Soof) al een aantal jaar een vaste baan heeft, is de ander (Djo) net afgestudeerd. Dit was echter hét moment om voor onszelf te kiezen en het avontuur samen aan te gaan. Eind augustus 2018 zullen wij samen het vliegtuig instappen richting Azië.

Maar hoe ontstaat nou het idee om alles in Nederland achter te laten en samen wat van de wereld te zien? Joey had altijd al graag een lange reis willen maken, dit kwam er door de studie echter niet van. In 2016 heeft Joey een backpackreis van vier weken naar Thailand gemaakt en vanaf dat moment was hij verkocht aan de Aziatische cultuur, natuur, temperatuur maar bovenal het eten. Sofie daarentegen heeft nog nooit een backpackreis gemaakt, maar is wel op Bali geweest. En ook voor Sofie was de keuze voor Azië snel gemaakt.

Het idee begon bij een brainstormsessie over een zomervakantie naar Vietnam. We hadden allebei goede verhalen gehoord over dit land en het leek ons een mooi idee om hier een maand naartoe te gaan. Echter begon al gauw het idee te leven dat we langer met elkaar weg wilde gaan voordat het niet meer kon. Het tweede idee was een reis van drie maanden door Azië. Echter kwam Soof toen met de, in de ogen van Joey, briljante opmerking: “Maar dan zeg ik m’n baan op voor drie maanden, dat vind ik eigenlijk wel zonde.” Vanaf dat moment kregen we samen het idee om voor een half jaar weg te gaan. We zijn nog nooit langer dan twee nachtjes weggeweest samen, zijn (nog) nooit samen op vakantie gegaan en hebben nooit samen in een vliegtuig gezeten. Zijn wij gek dat we dan samen zo een reis plannen?

We vroegen onszelf wel af hoe onze families hierop zouden reageren. Dit was een vraag die wij onszelf eigenlijk niet hoefde te stellen. Tuurlijk is het een raar idee dat wij straks een half jaar lang onze families niet gaan zien. Maar wij weten ook dat wij na onze reis nog heel erg veel mooie momenten samen kunnen ervaren.

Hierna begonnen wij met het globaal plannen van onze reis. Waar willen we allebei heen? Welke plaatsen of bezienswaardigheden willen we hoe dan ook bezoeken? Wat is de meest logische route? Waar hebben we wanneer de grootste kans op goed weer? Op basis van dit soort vragen hebben we een globale route opgesteld die ons door Thailand, Maleisië, Indonesië, Laos, Cambodja, Vietnam en de Filipijnen voert.

Via deze website willen wij jullie op de hoogte houden van al onze avonturen door middel van het posten van blogs, foto’s en filmpjes. Wij zouden het heel erg leuk vinden als jullie ons volgen en natuurlijk mogen jullie altijd een reactie achterlaten op onze site.

Lieeeefs,

Djo en Soof.

6 Replies to “Over ons en de reisplannen”

 1. Ik ga jullie volgen!!! Zo leuk😊

 2. Wat een (nu al) super leuk verhaal. Ik wacht met smart op de verhalen die komen gaan. Ik wens jullie heel veel plezier. Geniet van alle mooie momenten, culturen, specerijen etc. etc., maar vooral van elkaar. Jullie zijn een super leuk stel en eigenlijk hoop ik volgend jaar bij terugkomst een datum te horen 😉
  Veel liefs en een dikke 😘😘😘😘

 3. Marcel Goeting zegt:

  Hoi Soof en Djo,
  Goed verhaal , lekker lang ook 😄.
  Nee zonder gein , jullie hebben groot gelijk !, nu is de beste tijd om dat te gaan doen 👍🏻.
  We geven jullie groot gelijk en hebben er alle vertrouwen in dat jullie een boeiende en avontuurlijke maar ook verantwoorde reis gaan maken !.
  We gaan jullie natuurlijk wel enorm missen , maar de wereld word steeds kleiner met de moderne technologie.
  Dus we zijn best dichtbij en gaan jullie natuurlijk op de voet volgen .
  Nog een paar weekjes en dan is het zo ver ,wij hebben er alle vertrouwen in 💪🏻👍🏻😘.
  Tot snel , Marcel en El ❤️

 4. Hi lieverds,
  Het is bijna zoveeeerrr… huil huil huil!
  Super leuk dat jullie dit samen gaan doen. En we gaan zeker alle verhalen volgen hoor:) Eerst nog even een kleine drie weken jullie zien!
  Dikke kus x😘😘x
  Chantal Rens en Evan

 5. Michelle Middelburg zegt:

  Wauw! Wat super super gaaf dat jullie dit samen gaan doen. Ik wacht nu al met smart op al jullie mooie verhalen en foto’s. Geniet ervan en heel veel plezier 🌏! Liefs, Michelle

 6. Lieve Soof en Djo, heb je net nog gesproken, dat jullie op Schiphol zitten te wachten om het vliegtuig in te gaan, maar ik wil nog wel even een reactie op jullie site geven; heeeeel veel plezier, samen genieten enne…. als dit goed gaat met jullie, dan staat er niks meer in de weg voor jullie toekomst samen! Groetjes aan Eric en Jacques. Dikke kus van 👴🏻 Rob en 👵🏻 Mook 💋💋

Reacties zijn gesloten.